Het Jubileum

Het Jubileum

50 JAAR BEATLES IN BLOKKER

Op 6 juni 2014 is het 50 jaar geleden dat The Beatles twee legendarische concerten gaven in Veilinghal Op Hoop Van Zegen te Blokker. Die concerten had een enorme impact. De gevestigde waarden en normen schudden even op hun grondvesten, ook al besloeg het bezoek aan ons land maar twee dagen en duurden de optredens nog geen half uur. Het waren de enige keren ooit dat The Beatles optraden in Nederland. Volgens sommigen begonnen de jaren ‘60 toen pas écht in ons land.

Stichting The Beatles in Blokker wil samen met fans, muziekliefhebbers en plaatselijke bewoners dat 50-jarig jubileum uitbundig vieren. Dat doen we in de Koedshal te Oosterblokker, op zaterdag 7 juni 2014 vanaf 20.30 uur. Het wordt een onvergetelijke muzikale avond met de beste Beatlescoverband ter wereld, Them Beatles uit Schotland en de beste beatgroep van Nederland, The Kik uit Rotterdam. Speciale gasten deze avond zijn: Tangarine en Skotwal. De avond wordt gelardeerd en afgesloten met jaren zestig muziek van De Kekke DJ’s – Dave von Raven en Kees Schaper – die uitsluitend originele singles draaien.

Maar er is nog veel meer! Op 6 juni 2014 gaat het jubileumfeest van start in de Pancratiuskerk te Oosterblokker met een tentoonstelling over The Beatles in Blokker, die nooit eerdere vertoonde foto’s laat zien van en rond de concerten. Even bijzonder is de expositie van de instrumenten waarop The Beatles speelden in Blokker. Tevens worden er boeiende documentaires getoond en authentieke merchandise-artikelen. Een ensemble van het Nederlands Philharmonisch Orkest brengt fraaie klassieke uitvoeringen ten gehore van bekende songs van The Beatles.